G-RHDTB9BT4F

Blog

MIKOR AJÁNLOTT INGATLANKÖZVETÍTŐT BEVONNI AZ INGATLANÉRTÉKESÍTÉSBE?

2023-06-22
Egy ingatlan eladása igen összetett feladat, mely sok esetben számos kihívást rejt magában. Az ingatlantulajdonosoknak olyan döntéseket kell meghozniuk, olyan feladatokat kell elvégezniük a sikeres értékesítés érdekében, melyek sokszor szaktudást igényelnének. Nem kérdés, hogy ezzel a bizonyos szaktudással egy gyakorlott ingatlanközvetítő rendelkezik. Azt, hogy valaki szeretne-e az ingatlana értékesítésébe közvetítőt bevonni, ő maga dönti el. A továbbiakban megvizsgálunk néhány olyan szempontot, melyek az eladók segítségére lehetnek ebben a döntésben.

1. TAPASZTALAT ÉS SZAKÉRTELEM

A gyakorlott ingatlanközvetítők általában hosszú évek tapasztalatát és szakértelmét birtokolják. Rendelkeznek az aktuális piaci trendekkel, az aktuális eladási árakkal kapcsolatos információkkal, valamint a helyi ingatlanpiaci viszonyokkal is. Ez a tudás és tapasztalat nagyon értékes, amikor az irányár meghatározására, a hirdetések létrehozására és az érdeklődőkkel való tárgyalásokra kerül sor. Kollégáink segítenek meghatározni egy olyan árat, melyen viszonylag rövid idő alatt értékesíteni lehet az ingatlant, ugyanakkor a jelenlegi piacon nem „kótyavetyéli el" azt a tulajdonosa.

 

2. JOGI ISMERETEK

Sok esetben tapasztaltuk az elmúlt évek során, hogy megbízónk nem volt tisztában saját ingatlanának jogi helyzetével. Többször előfordult már például családi házaknál, hogy annak egy részét, sőt, volt hogy az egész ingatlant elfelejtették felrajzoltatni a térképre, ennél fogva sem hitelre, sem CSOK-ra nem volt alkalmas. Kollégáink ismerik a helyi jogszabályokat és előírásokat. Biztosítják, hogy minden lépés megfeleljen a törvényi követelményeknek és hogy sem az eladó, sem a vevő ne kerüljön jogi vagy pénzügyi kockázatba. Gondoskodnak arról, hogy a megfelelő dokumentumok rendelkezésre álljanak és a tranzakciók zökkenőmentesen, biztonságosan történjenek.

 

3. KAPCSOLATRENDSZER ÉS HIRDETÉS

Ingatlanközvetítőink rendelkeznek olyan kapcsolatrendszerrel, illetve hirdetési stratégiával, amely segítségével hatékonyan el tudják érni a célközönséget. Ezáltal az eladó ingatlan nagyobb láthatóságot kap a potenciális vevők körében, valamint így növekszik az érdeklődők száma. Irodánk számos hirdetési portállal van szerződésben azért, hogy ügyfeleink ingatlanát minél több kereső ügyfél számára elérhetővé tegyük. Olyan adatbázissal dolgozunk, melyben lehetőség van ingatlant keresők regisztrálására. Rendszerünk a hozzánk bekerülő ingatlanokat párosítja a nálunk regisztrált ügyfelekkel, hiszen a hatékony, működőképes rendszer elengedhetetlen ahhoz, hogy a ránk bízott ingatlan minél hamarabb elkeljen. Ehhez járul hozzá egyedülálló hirdetési stratégiánk is.

 

4. IDŐ- ÉS ENERGIA MEGTAKARÍTÁS 

-        az ingatlan állapotának objektív felmérése

-        a szükséges dokumentációk összegyűjtése

-        szakszerű fotók elkészítése

-        a hirdetések létrehozása, folyamatos kezelése

-        az érdeklődőkkel való találkozók szervezése

-        a piac állandó monitorozása

-        az áralku folyamata, stb.

 

Az ingatlanközvetítőnek ezeket a feladatokat át lehet adni, ami időt és energiát takarít meg az eladónak. Ez lehetővé teszi az eladó számára, hogy közben más fontos ügyekre koncentráljon, vagy egyszerűen csak élvezze az életét anélkül, hogy az ingatlanügyekre kellene fókuszálnia.

 

5. TELJES KÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

Az ingatlanközvetítők, így kollégáink tartják a kapcsolatot az ügyvédekkel, az adózási szakértőkkel, energetikusokkal és a bankokkal is. Ez sok esetben szükséges lehet az értékesítési folyamat zökkenőmentes lebonyolításához.

 

Összegzés 

A munkatársainkkal való együttműködés számos előnnyel jár egy ingatlan értékesítése során. A tapasztalat, a kapcsolatrendszer, a szakértői tudás és az ügyintézési képességek mind hozzájárulnak a sikeres értékesítéshez. Kollégáink segítségével időt és energiát takaríthatunk meg és biztosak lehetünk abban, hogy az ingatlan az optimális áron, a legjobb feltételekkel kerül értékesítésre. Emellett az ingatlanközvetítők nyújtanak védelmet és biztonságot, hogy sem eladó, sem a vevő ne kerüljön jogi vagy pénzügyi kockázatba. Tehát, ha hatékony és sikeres ingatlanértékesítésre vágyunk, érdemes fontolóra venni a kollégáinkkal való együttműködést.

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése